I går fik vi booket tid til at besøge rigsdagen, hvorfor vi skulle afsted forholds tidlig idag for at være ved rigsdagen kl 9.15.

Vi kom gennem security check uden problemer og fik ov til at gå op i glas kuplen ovenpå rigsdagen.

Super flot og helt klart et besøg værd men men kommer ikke ind i selve rigsdagen.

Normalt hører vi ikke det helt store til ungernes “viden” fra undervisningen men Jakob kunne uden problemer fortælle at nedenstående var “guld else” – så noget hænger da ved 🙂

Efter besøget i Rigsdagen gik vi videre til ” Mindesmærke for Europas myrdede jøder” – spændende mindesmærke der helt sikkert er et besøg værd.

Herefter videre til check point charlie

Turen gik nu videre til “topographie des terrors” der er et museum omhandlende Anden verdenskrig og de mange uhyrligheder, der blev begået under anden verdenskrig af tyskerne og specielt de tyske special styrker.

En del af muren mellem øst og vest berlin var også bevaret

Vi var nu efterhånden ved at være lidt sultne og ingen havde lyst til burger og endte på “Vapiano” . Lidt samme koncept som McDonalds, hvor man kan bestille sin mad på en skærm – men menuen var meget anderledes og gav mulighed for et lidt sundere alternativ.

Men vi spiste regnede det igen (det regnede også mens vi var inde i Rigsdagen) – så det var godt timet.

Herefter gik turen til East Side Gallery, hvor en del af muren er bevaret men udsmykket af forskellige kunstnerne

Klokken var nu efterhånden ved at være mange og vi var efterhånden ved at være lidt trætte så turen gik tilbage til Alexnderplads for at tage et besøg i TV tårnet. En sjov tur og sjovt at se Berlin fra 203m. højde. (igen regnede det – men igen var vi indefor)

Vi er nu ved at være rigtig trætte og der er bestilt biletter til Berlin Olympic stadium imorgen kl. 11.30.