Tidligt op (dvs. omkring kl. 9.00) for at være klar til at køre til Elafonisi (også kaldet den lyserøde strand pga. de mange røde muslingeskaller og mineraler, der giver stranden/sandet et lyserødt skær).

En meget populær strand, så der var rigtig mange mennesker, men vi fandt dog et godt sted med både skygge og sol, hvor vi kunne lægge vores strandtæpper.

Derefter var det i vandet, der dog ikke var helt så klart som vandet ved Almyrida. Da der heller ikke var bølger følte Kasper sig lidt “snydt” og ratede stranden til “ikke så god som Almyrida”. Vi hyggede dog et par timer med at spille bold og snorklet lidt (ikke noget spændende at se).

Den overordnede plan for dagen var først at besøge Elafonisi og efterfølgende Falasarna for dels at bade men også for at se en sidste solnedgang over Kreta (og denne skulle være helt ned i havet – det vil sige helt ude vest på øen).

Turen fra Elafonisi til Falasarna gik af MEGET små bjergveje og vi så også lammegribbe på denne tur.

Stranden (Falasarna) viste sige at være meget bedre end Elafonisi, da den dels ikke var helt så overrendt men også var meget bredere og længere og helt uden sten. Udover dette var der store bølger (Kasper syntes til start at de faktisk var lidt for store – men det forsvandt efter kort tid). Vi brugte her et par timer med at lege i bølgerne og man skulle ikke ret langt ud før bølgerne var på højde med Kasper eller lidt højere.

Efter badningen fik vi aftensmad på en restaurant tæt ved stranden (ikke noget specielt). Efter aftensmaden kørte vi de få meter tilbage til stranden og så her solnedgangen (mens Kasper badede – han ELSKER at være ved stranden, noget som de to teenagers (særligt Jakob) er noget mindre begejstrede for….).

Da solen var gået ned (en meget smuk solnedgang uden skyer eller dis) så kørte vi hjem for at nå en sidste tur i poolen. Louise og Jakob ville begge gerne bade ind i den nye dag – dvs hen over midnat. Det var lidt koldt, men med et varmt brusebad og så i seng – ja så gik det.

Det var en super afslutning på en meget dejlig ferie.