Vi brugte HELE dagen i Universal Studios.

Vi kørte hjemmefra kl. 7.30 for at være der til kl. ca. 8.30, men turen tog kun en halv time så vi var der i god tid.

Det var OK, da vi så havde god tid til at gå fra bilen til parken og få vores billetter udleveret. (en længere tur hvor der også er rullende fortov en del af vejen).

Indgangen til parken åbnede kl. ca. 8.45 og vi gik ind for at starte ved Harry Potter, der er en af de mest attrative forlystelser og dermed også har ret lang kø særligt op ad dagen. Men et stykke inde i parken var der endnu en “blokering” hvor vi skulle vente lidt, inden vi havde mulighed for at komme videre. Dagens første lektion i “Hordan man spiser en elefant” – svaret er “i små bidder” smiley

Vi havde købt billetter til Adventure Island, hvilket er 1 af de 3 uUiversial parker. De andre er:

– “Universial Studios, Orlando” – Lidt mindre vilde forlystelser og den ældste af de tre parker.

– “Vulcano Bay” – vandland

Udover indgangs billetterne havde vi også kæbt “express lane PASS”, hvilket gør det muligt at springe den normale kø over og komme hurtigere til de forskellige forlystelser. “Express lane PASS” kostede faktisk mere end selve indgangs billetterne, men var et godt valg, da vi stort set ikke stod i kø smiley (i modsætning til op til 105 min kø ved KingKong attraktionen)

Selve parken er meget mindre end Fårup sommerland (både i størrelse og antal forlystelser), og der er stort set samme antal vilde forlystelser (som Louise rigtig gerne vil have).

Vi prøvede følgende:

– Harry Potter and the Forbidden Journey” – 3D/4D tur. Super tur og mange rigtig gode effekter. Man bliver sat op i en vogn men rigtigt meget af turen er special effekts på store videoskærme, der gør at man får fornemmelsen af at flyve.

– “Doctor Dooms’s fearfall” – Louise, Kasper og Charlotte tog denne en del gange. Jan og Jakob passede tasker og tog en enkelt tur i “Spiderman” imens. Lidt ala “egerntårnet” i Fårup bare meget større. Man bliver skudt op i luften og trukket ned igen et par gange. Den er 56 m høj og man bliver skudt op med 64 km/t. Ret sjovt og kilder godt i maven smiley

– “Flight of the Hippogriff” – Lille børne roller-coaster. Prøvede den kun en gang og den var ikke noget specielt. Ligner Mineekspressen i Faarup dog lidt længere men kører knapt så stærkt.

– “Jurassic Park River Adventure” – Både, hvor man sendes gennem et flot landskab fra Jurrasic Park filmene. Afslutter med et stort fald. OK tur og man bliver ikke specielt våd.

– “Popey & Bluto’s Blige-Rat Barges” – Riverrafting i runde både. Ved indgangen står der “Don’t be supprised if you are completly soaked when it is all over”. Og det holder stik smiley. Her er INGEN mulighed for ikke at blive våd. Der hældes store mængde vand ud over bådene og alle bliver våde. Charlotte og Louise havde taget regn poncho på og blev kun lidt våde. Jan, Kasper og Jakob blev MEGET våde. Da Jan og Kasper alligevel var våde tog de en enkstra tur. Heldigvis var vejret varmt så alle var tørre igen efter et par timer.

– “Skull Island: Reign of Kong” – (king kon): Igen en 3D/4D tur. Flot tur og nogle rigtig flotte effekter

– “Storm Force Accelatron” – Lidt som te-kopperne. Jan holdt tasker mens resten af familien tog et par ture.

– “The Amazing Advendtures of Spider-Man” – 3D/4D tur. Flot tur med mange effekter – Jan og drengene fik flere ture her.

– “The Cat in The Hat” – For mindre børn – men stadig en fin tur i et lille tog.

– “The High in the Sky Seuss Trolley Train Ride” – For mindre børn

– “The Incredible Hulk Coaster” – Parkens eneste rollercoaster. Louse og Charlotte fik en del ture i denne. MANGE vilde loops. Super tur. Man kan få en smule kvalme efter et par ture…………

Vi spiste frokost i parken og det var en lille smule dyrere end normalt, men ikke ret meget og vi fandt et sted, hvor der var dejligt stille (Confisco Grille) og vi fik et bord i løbet af 5 min. Her var det dejligt med den amerikanske tradition for gratis refill af drikkevarerne. Det var en varm dag (uden regn!!!) og vi var godt tørstige smiley

En dag i Universial Studios er bestemt ikke billig og Express lane PASS billetterne kostede som sagt mere end selve billetterne. Det var dog en god investering, da vi helt undgik lange vente tider og reelt bare kunne gå rundt i parken og tage de forlystelser vi havde lyst til, når vi kom forbi. Længste ventetid for os var ca. 20 min., mens der flere steder var ventetider på 55-105 min. for folk uden “express lane PASS”

Hvis man har Express Lane PASS kan man nok godt nå 2 parker på samme dag, hvis man er der fra morgenstuden og til de lukker, men uden Express lane PASS er det noget svært at nå begge parker på en dag. Der er MANGE mennesker i parkerne. Vi var alle enige om at en dag er nok ift. at få dækket sit behov. Det er hårdt at gå rundt med så meget larm hele dagen. Der er musik på ALLE steder i parken. Flere steder ret høj musik. Så vi var godt møre da vi kom hjem i huset igen.

Vi kørte fra Universial studios og var hjemme ca kl 21 og kunne lige nå en tur i poolen, inden vi faldt omkuld i sofaen efter en lang dag med mange mennester, meget støj og en del km i benene. Louise klarede endnu engang turen flot, men er efterhånden ved at være lidt “slidt” ift. at gå en helt masse med krykkerne. Armene og hænderne er ømme efter sådan en dag. Hun bruger dog kun krykkerne når vi skal gå en del og går bedre med det dårlige knæ nu. Men det bliver godt at få startet på genoptræningen, når vi er hjemme igen.

Den næste par dage (lørdag og søndag) er planlagt til at være afslapning – største plan er at komme i poolen og søndag kører vi ud og får en is på Cold Stone Creamery…..