Kennedy Space Center.

Vi startede tidligt med afgang kl 8.00 fra huset med kurs mod Kennedy Space Center.

Stor P-plads der kostede $10. Havde bestilt billetter on-line og printet dem til PDF file, der efterfølgende viste sig at kunne bruges direkte ved checkin.

Jan har været der en gang sammen med Dan og Jesper for ca 20 år siden…. Men hukommelsen var ikke så god eller også er centeret lavet en del om.

Det var i hvert fald en ny oplevelse for os alle. Vi så en del shows og rumskibe mm. En bustur ud til affyringsramperne og VAB (Vehicle Assembly Building) samt et kig på banen som rumskibene køres ud på til ramperne tog et par timer og var interessant. At det så regnede maks mens vi sad i tørvejr i bussen – ja det var da bare god timing…

Vi er alle efter turen en del mere oplyste om særligt NASA’s rumprogram, Hubble teleskopet, Den internationale rumstation og meget mere. En super dag med mange indtryk og oplysninger.

Vidste I f.eks.at et rumskib flyver med over 17.000 miles (ca 28.000 km) i timen? Eller at der har været over 135 shuttle missoner? Rumskibene genbruges (hvis de ikke eksploderer som i 1986 og 2003) og der har været 4 – 5 forskellige shuttles…..

En super god dag og noget, der helt klart kan anbefales.

Vi havde troet at vi ville være færdige omkring kl. 17, men vi var stort set de sidste der forlod Kennedy Space Center omrking kl. 19.15 (de lukker kl. 19.00)

De udstillinger/film, der er lavet er utroligt flot lavet og hele set’up omkring Kennedy Space Center er super godt lavet, men noget Amerikansk ift. gud og fædreland og det at gøre noget for landet. Kan godt sommetider blive lidt for meget, men ser man bort fra dette er det virkeligt flot lavet.

På vejen hjem var vi et smut forbi “Dennis” – en dinerkæde som vi kan huske fra vores tidligere besøg i USA. Her kan man få mad for morgen til sen aften, gratis refill med drikkevarer og til ok priser.