Vi startede med morgenmed i lejligheden, hvilket var dejligt til en afveksling ikke at skulle spise ude. Det er ikke ret let at spise supersundt herovre. Youghurten er fyldt med mere sukker end hjemme. Cereals fåes KUN med sukker. Faktisk er mængden og udbuddet af mystiske, søde og fede produkter overvældende. Pakkerne er STORE og lovprises af reklame. Frugt- og grøntafdelingen svarer til den der er i Føtex mens der er en HEL række på ca 20m med hylder i over 2m’s højde af cereals…. (ja du læste rigtigt KUN cereals). Der er en tilsvarende række med is, 2-3 rækker med halv-fabrikerede færdigretter osv. Ret overvældende også for børnene… Vi klarer os med lidt æg, youghurt, melon, kirsebær, æbler, brød, ost og pålæg. 🙂

Efter morgenmaden kørte vi til “Arlington national cemetery” og parkerede bilen på den P-plads, der er tilknyttet kirkegården, hvilket betyder at man ikke skal gå ret langt. Prisen for at holde der er meget rimelig – nemlig kun $2 pr. time. Det er desuden gratis at komme ind på selve kirkegården.

Inden man kommer helt ind på selve kirkegården skal man lige igennem et sikkerhedscheck, hvor bagagen skal gennemlyses etc. Louises krykker skulle dog ikke igennem så vi kunne have gemt alverdens af ting i dem smiley

Vi besluttede at købe billetter til en “Hop ON/Hop OFF” bus, der kører rundt på kirkegården, hvilket helt klart kan anbefales, da kirkegården er MEGET stor. På den måde får man også lidt info når man kører rundt. En anden fordel med bussen er at meget af kirkegården er meget “ens”, dvs. gravsteder, hvorfor der er forholdsvis langt mellem de “spændende” steder”. Vi stod af ved gravstedet for Kennedy og senere ved den ukendtes soldats grav.

Den ukendtes soldats grav var en MEGET stor oplevelse. Vi blev og så vagtskiftet, der foregår kl. hel og halv hele året rundt (også om natten) – uanset vejr og vind. Selv da terrorangrebet den 11 SEP 2001 var igang, var der vagtskifte.

Æresvagten går foran gravstedet og tager 21 skridt fra den ene side til den anden. Derefter foretages en vendig med fron mod gravstedet og der ventes nu i 21 sek. Derefter vendes der for at gå den anden vej og her ventes igen 21 sek. inden der foretages 21 skridt til den anden side. De 21 skridt og 21 sek. er symbolet på den militære 21 skuds salut. Hver halve time er der så vagtskifte efter en meget nøje opskrift og med stor præcision.

Det var en meget stor oplevelse og der var utrolig meget højtidelig ved vagt skiftet – eks. var der ingen der snakkede og alle blev bedt om at rejse sig op.

Det var MEGET varmt at se vagtskiftet. Vi havde alle sveden løbende ned af ryggen og armene. Der har været en høj luftfugtighed i dag med lidt småregn (ikke meget) og så senere med torden (se nedenfor). Der har været ca 91 grader Fahrenheit. Det svarer til 32-33 grader celsius. I går var temperaturen oppe på 99 grader fahrenheit (37 grader celsius). Men der er til gengæld vældigt koldt inde i bygningerne, idet aircondition kører på højeste gear herovre. Det er noget af et skift at komme fra f.eks. Wallmart og så ned i en parkeringskælder, hvor varmen banker løs. Indtil videre har vi dog alle klaret os uden at blive forkølede af de mange temperaturskift. Vi har også skruet ned for aircondition i lejligheden så vi ikke fryser om natten smiley

Efter at have set vagtskiftet gik turen videre rundt på kirkegården. Det er meget overvældende at se de mange gravsteder og der kommer (desværre) nye til hver dag (ca 25 stk). Pt. er 400.000 begravet på kirkegården.

Efter besøget på Arlinton Kirkegåden kørte vi forbi Pentagon, mest for at se bygningen. Den er stor, men oplevelsen var nok ikke helt så stor som forventet.

Vi var efterhånden sultne så parkerede i Pentago Mall og fandt noget mad. Inden fik Charlotte dog lidt forskellige creme og div. til ansigtet.

Mens vi spiste begyndte det at tordne og regne. Det regnede faktisk så meget at et af afløbene i indkøbscenteret begyndte at løbe over. Heldigvis holdt det forholdsvis hurtigt op så vi kunne komme næsten tørre ind til bilen igen.

Herefter startede jagten på en benzin station, hvilket skulle vise sig ikke at være en helt let opgave. Vi kørte efter “Here” appen – men blev ledt hen til et sted, hvor der ikke var nogen benzin station. På vejen derfra kørte vi i kø og kom op på siden af en bil med ruden rullet ned. charlotte rullede derfor også ned og spurget om de helt tilfældigvis kunne fortælles os vejen til den nærmeste tank. Det kunne de og vi fandt efterfølgende tanken, meget hurtigt.

Efte tankningen gik turen hjem for at handle ind og få noget aftensmad (i lejligheden) og slappe af.

Det blev også til en løbetur for Jan og Charlotte – hvor sveden kom frem, dels pga. af turen men også pga. varmen.

Alt i alt en super dag.

ps: Louise kan nu næsten strække benet helt og har gået rigtigt meget herovre. Planen er at hun kan gå uden krykker når vi kommer hjem. Hun vil nemlig gerne overraske fyssen med at vise fremgang smiley